Nii Lamptey voor het duel van PSV met PEC Zwolle, bij de spelersbus
Volledig scherm
Nii Lamptey voor het duel van PSV met PEC Zwolle, bij de spelersbus © ED

Nii Lamptey na ruim 25 jaar terug bij PSV: ‘Hier had ik historie willen schrijven’

Een bijzondere gast kijkt zaterdagavond mee in het duel van PSV met PEC Zwolle. De 45-jarige oud-speler Nii Lamptey is op bezoek in Eindhoven, samen met de schrijver van zijn vorig jaar verschenen boek. PSV-supporter Joris Kaper beschreef het leven van de Ghanese tienerster van weleer, die na een seizoen bij PSV (voetbaljaar 1993-1994) weinig meer klaarspeelde. 

Lamptey werd bij Anderlecht een grote toekomst voorgeschoteld in zijn tienerjaren, maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. PSV huurde hem in 1993 voor een seizoen en daarin maakte hij tien goals. Lamptey is daarmee nog altijd clubtopscorer over seizoen 1993-1994, samen met Arthur Numan.  

,,Heel bijzonder om hier binnen te komen”, zei hij bij het binnentreden van het Philips Stadion. ,,Alles is toch behoorlijk veel groter dan toen. Destijds kwam ik om Romário op te volgen”, zei hij met een lach bij het schilderij van de wereldberoemde oud PSV'er. ,,Dat is er niet helemaal van gekomen, geloof ik. Bij PSV heb ik misschien wel het beste jaar uit mijn carrière gehad en hier had ik historie willen schrijven. Het is zonde dat Anderlecht mij na dat seizoen per se terug wilde hebben, want als ik hier langer was gebleven was mijn carrière heel anders gelopen. PSV was een warme club en precies wat ik nodig had in die periode.”

Lamptey werd nog volop herkend in het Philips Stadion en voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle was er nog een hartelijke begroeting met team-manager Mart van den Heuvel van PSV, destijds verzorger. Momenteel leidt hij een voetbalacademie in Ghana en vorige maand werd hij vader van een zoon: Junior Lamptey. ,,Het zou geweldig zijn als hij hier ooit nog zou mogen spelen.”

PSV