Volledig scherm
Archief: Luc Nilis © ANP

Nilis hoopt op nieuw PSV-contract

EINDHOVEN - Luc Nilis blikt in het ED en AD van dinsdag uitgebreid terug op PSV-Bayern München van 1999, waar hij de beslissing forceerde. De clubicoon is momenteel lid van de technische staf van PSV en legt ook uit wat zijn werkzaamheden inhouden. Hij hoopt dat zijn aflopende contract wordt verlgend.

"Ik ben heel gelukkig met mijn rol hier. In principe ben ik bij alle wedstrijden en trainingen, maar tijdens officiële duels ben ik niet in de kleedkamer. Op momenten praat ik spelers bij, tijdens of na trainingen. Bijvoorbeeld op basis van tv-beelden die ik voor hen selecteer. Soms neem ik ze dan een tijdje apart. Geen uren, maar wel voldoende tijd om even goed een advies te kunnen overbrengen. Het zijn details waar in mijn tijd als speler veel minder aandacht aan werd besteed. Wij gingen nog veel meer van onze eigen stijl uit en het analyseren van beelden stond amper op de agenda. Nu blijft vrijwel niets van de tegenstander verborgen voor ons en kan de trainer het elftal op alle omstandigheden aanpassen."


Hoe te winnen van Bayern en onder de huidige omstandigheden te scoren? Nilis: "Als je eerlijk bent, zijn de financiële verschillen in de periode tussen 1999 en nu alleen maar groter geworden. Om verder te geraken, moeten we tegen Bayern een paar punten mee zien te snoepen. Natuurlijk moet je realistisch zijn, maar gelukkig is het voetbal en daarin kan veel meer dan je soms denkt. Ik weet hoe makkelijk het klinkt, maar soms moet je niet denken maar doen. Je kunt het geluk daarmee wel eens afdwingen."

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (36%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (53%)
452 stemmen