Volledig scherm
Nikolai Laursen zorgt voor de 1-2 voor Jong PSV in Helmond. © Pro Shots

'Nobody' Laursen wordt eindelijk weer een dolblij iemand op De Braak

Van niemand weer iemand worden. Dat was wat Nikolai Laursen de afgelopen maanden dolgraag wilde. Maandenlang kon de talentvolle Deense aanvaller van Jong PSV niet in actie komen en voelde hij zich een 'nobody'. 

Eerst een zware enkelblessure en daarna een nog zwaardere kniekwetsuur verhinderden hem zijn belofte in te lossen. ,,Nu voel ik me weer iemand, want zonder wedstrijden is het leven saai", zei de 19-jarige Scandinaviër nadat hij Jong PSV gisteravond met twee fraaie treffers langs Helmond Sport had geschoten (1-2).

Omhelzing

Een omhelzing met zijn vader maakte het feest na afloop helemaal compleet. Vijf minuten voor de aftrap ontwaarde Laursen zijn familieleden op de tribune en het gaf hem extra kracht. Heel Jong PSV jubelde op De Braak en de familie Laursen nog het hardst. ,,Maar ik wil ook mijn ploeggenoten, de trainers en alle andere mensen op De Herdgang bedanken", zei Laursen. ,,Onder anderen aan mijn vrienden Albert Gudmundsson en Ramon Lundqvist heb ik veel steun gehad. Nadat ik vorig jaar mijn kruisband afscheurde, hebben we bij PSV een goed plan van aanpak gemaakt. Geen haast, alles op zijn tijd. Ik voelde me de afgelopen weken sterker worden en vanavond komt het er ook echt uit. Heerlijk om weer terug te zijn en belangrijk te zijn voor deze ploeg."

Volledig scherm
Nikolai Laursen speelt sinds 2015 in de kleuren van PSV. © Joep Leenen/Pro Shots

Laursen wist nog niet dat hij had gezorgd voor een primeur. Jong PSV won sinds de entree in het betaald voetbal nog nooit in Helmond en pas bij de vijfde editie was het bingo. Ook de coach van het goudhaantje en zijn ploeggenoten genoot zichtbaar van de zege. ,,Dit is lekker", zei Dennis Haar met een grijns. ,,We hadden veel moeite om tot echte kansen te komen, terwijl ons spel tot pakweg twintig meter voor de goal in fases heel aardig was. Nikolai wist de sleutel naar de goal wel te vinden en bracht in deze wedstrijd de kwaliteit die we nodig hadden."

Doel

Geduldig werkt de Deen toe naar zijn grote doel. ,,Ik heb altijd het eerste elftal van PSV 1 willen halen, maar tot nu toe hebben fysieke problemen de plannen gedwarsboomd. Mijn ambities zijn er nog steeds en ondertussen geniet ik ontzettend van dit elftal."

PSV