Volledig scherm
Armando Obispo en Marcel Brands © Youtube

Obispo: Ik wilde na 12 jaar gewoon bij PSV blijven

De aanbiedingen kwamen de afgelopen maanden nog net niet met postzakken vol tegelijk binnen, maar het was een drukke tijd voor Armando Obispo. 

De verdediger van Jong PSV kon naar tal van clubs en zijn contract bij PSV liep af. "Ik heb rustig de tijd genomen om het allemaal even te bekijken", zei hij er na afloop van Jong PSV-Jong FC Utrecht (2-0) over. Vorige week bereikten hij en PSV een akkoord over een contract tot 2021, met een optie voor nog een seizoen. "Voor mij woog uiteindelijk het zwaarst dat ik hier bij PSV al in mijn twaalfde seizoen zit en ik hier iedereen ken en dolgraag wil doorbreken. Dat is mijn droom. Met Marcel Brands en ook Phillip Cocu heb ik goede gesprekken gehad en ook mijn familie en zaakwaarnemer Ali Dursun zijn belangrijk voor me geweest. Uiteindelijk heb ik zelf de beslissing genomen om bij PSV te blijven."

Volledig scherm
Armando Obispo tekent binnenkort een contract tot 2021, met een optie op nog een jaar bij PSV. © Thomas Bakker

Verwend

Daar mag hij gewoon blij mee zijn, zullen velen zeggen. "Dat ben ik ook absoluut", zo gaf hij aan. Een enkeling zal hem wellicht een verwende snotneus vinden, maar In de voetballerij van nu worden toptalenten van 17, 18 jaar in de praktijk bedolven onder de (lucratieve) voorstellen en beloven veel makelaars, clubfunctionarissen of andere intermediairs gouden bergen. Obispo kon daar in goed overleg met Dursun wel mee omgaan. "Het gaat uiteindelijk om het sportieve plaatje en ik heb er vertrouwen in dat ik hier bij PSV kansen krijg en belangrijker is dat ik ze pak. Daar ga ik alles aan doen. Hier kan ik me ontwikkelen op een manier die me aanstaat."
De eerste pot na de aangekondigde contractverlenging ging in ieder geval weer gewonnen. Jong FC Utrecht ging over de knie: 2-0. Zodra Obispo bij Jong PSV meedoet, is dat wel vaker zo. Met hem in het team pakte de ploeg dit seizoen 18 punten uit 8 duels, zonder hem 0 punten uit 5 duels. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV