Volledig scherm
PREMIUM
Denzel Dumfries viert zijn treffer tegen VVV. © BSR Agency

Ook Dumfries smaakmaker: PSV-rechtsback lijkt soms onuitputtelijke krachtbron

Gaat het over PSV, dan gaat het de laatste tijd veel over de slagvaardigheid voorin. Achterin is Denzel Dumfries (23) ook bezig aan een zeer sterke periode in Eindhoven.

Soms oogt hij met een boze blik bijna onverwoestbaar. Op het moment dat Denzel Dumfries eergisteren tijdens PSV-VVV een bal vol op het gezicht kreeg, leek het krachtmens dan toch geveld. Even later stond de 23-jarige rechtsback op alsof zijn hoofd alleen een verdwaald twijgje had geraakt, om daarna de beslissende aanzet voor de eerste goal op Steven Bergwijn te geven. Een paar minuten verder zette hij zijn kruin tegen dezelfde bal die hem even daarvoor nog buiten westen leek te maken: 2-0 voor PSV. Wedstrijd beslist, punten binnen en weer een goal en belangrijke rol voor de international.

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9163 stemmen