Volledig scherm
Erik Pieters als speler PSV, waar hij tussen 2008 en 2013 actief was. © PSV

Ook naam van Erik Pieters (30) valt bij PSV in zoektocht naar linksback

Bij PSV is ook de naam van Erik Pieters gevallen als mogelijke versterking voor het nieuwe seizoen. De 30-jarige linksback is net als de Spanjaard Toni Lato (21) van Valencia een optie om de flank te versterken, maar PSV heeft ook nog andere ijzers in het vuur en speurt volop in het buitenland. 

Een eventuele terugkeer van Pieters kan binnen PSV op sympathie rekenen, omdat hij de nodige ervaring meebrengt. Hij zou een degelijke back up kunnen zijn en bij goede prestaties misschien wel meer. Het Franse L’Équipe meldde donderdagavond dat Pieters open zou staan voor een voorstel van PSV. De Eindhovenaren zoeken twee linksbacks, omdat zowel Angelino als Aziz Behich (vertrokken naar Basaksehir) nu weg zijn. De transfer van Angelino is waarschijnlijk pas over een aantal dagen definitief, mogelijk pas begin juli. 

Pieters werd in de zomer van 2013 verkocht aan Stoke City, dat hem in januari aan het Franse Amiens verhuurde. Bij de Britten staat hij nog tot medio 2020 onder contract. Hij heeft volgens L’Équipe ook een aanbieding van de Turkse promovendus Denizlispor en zou ook bij Amiens kunnen blijven. Pieters speelde vijf jaar in Eindhoven, maar pakte nooit een titel. Hij won met de club wel eenmaal de Johan Cruijff Schaal en een keer de KNVB-beker. Met trainer Mark van Bommel werkte hij in seizoen 2012-2013 als speler samen. 

Lato

Lato speelt in La Liga, maar heeft bij Valencia de 24-jarige José Gayà als eerste man voor zich. Deze PSV-optie heeft nog een contract tot midden 2021 in Spanje en om hem eventueel in te kunnen lijven moet PSV dus een transfersom van meerdere miljoenen neertellen.  

  1. Van Bommel over PSV-zege op Basel: ‘Mooiste moment was de reactie van het publiek na de 1-2'

    Van Bommel over PSV-zege op Basel: ‘Mooiste moment was de reactie van het publiek na de 1-2'

    Een bijzondere zege van PSV, op dinsdagavond. Na een late 1-2 achterstand tegen FC Basel boog de ploeg van Mark van Bommel in extremis de zaak om en werd het nog 3-2 in het Philips Stadion. ,,Hoe mooi is het om zo te eindigen”, zei hij. ,,Ja, dit voelt anders dan een 3-2 na bijvoorbeeld zestig minuten. Dit zijn speciale momenten waar je even van moet genieten. Maar zaterdag gaan we weer naar Amsterdam.”

PSV