Volledig scherm
Donyell Malen wordt geïnterviewd na Jong PSV-Telstar (6-0). © Rik Elfrink

Ook PSV-aanvaller Donyell Malen gelooft nu in het ketchup-verhaal

"Iets met ketchup was het hè", zei Donyell Malen na Jong PSV-Telstar (6-0) met een lach op het gezicht. Wekenlang hikte de in augustus van Arsenal overgekomen aanvaller aan tegen een goal bij Jong PSV. Terwijl hij in jeugdinterlands bij Nederland onder 19 maar bleef scoren, lukte het in Eindhoven steeds niet. 

Gudmundsson

Vrijdagavond kwam er eindelijk verandering in zijn doelpuntloze reeks in Eindhoven en na de eerste goal was er een paar minuten later een tweede. Malen (18) maakte de 3-0 en scoorde vanaf de stip, nadat hij gevloerd was. Albert Gudmundsson gunde hem de bal en Malen scoorde. "Een mooi moment. Ik wilde hem inderdaad heel graag nemen en ontzettend graag de goal maken." Blijkbaar was het voor hem een bevrijding, want een paar minuten later lag er nog eentje in. "Je hoort het van alle spitsen en kennelijk geldt dat ketchup-verhaal hier dus ook." Ruud van Nistelrooij zei het ooit over periodes van droogte. Goals maken is volgens hem soms als slaan op een fles ketchup. Een lange tijd kan er niks vallen, maar als er dan eenmaal een goal gemaakt is gaat het vaker vanzelf. Malen bleef daarbij kritisch op zichzelf. "Tevreden ben ik nooit", sprak hij hongerig. "Ik had nog een derde kunnen maken en we hadden er in totaal misschien nog een of twee binnen moeten werken."

Oss

Malen oogde de afgelopen weken wel dreigend, maar bevestigde dus pas vrijdagavond voor het eerst op het scorebord. Maandag in Oss krijgt hij waarschijnlijk weer een nieuwe kans, als Jong PSV alweer de volgende wedstrijd speelt. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV