Volledig scherm
Denzel Dumfries © BSR Agency

Ook PSV-back Denzel Dumfries na zijn opmars gewild in het buitenland

Tal van basisspelers van PSV staan momenteel in de belangstelling van buitenlandse clubs, waaronder ook Denzel Dumfries. De rechtsback staat nog tot 2023 onder contract bij PSV, dat hem vorig jaar voor zo’n 5,5 miljoen euro overnam van sc Heerenveen.

Zaakwaarnemer Santi Kolk bevestigde gisteren dat hij meerdere telefoontjes van buitenlandse clubs heeft gekregen, maar wil niet op namen of geruchten ingaan. 

De rechtsback heeft bij PSV in korte tijd de stap naar het Nederlands elftal gemaakt en zijn snelle ontwikkeling vanaf de amateurs van Barendrecht (waar hij in 2014 vertrok) spreekt tot de verbeelding. Via Sparta kwam hij in 2017 bij Heerenveen terecht. Daar werd hij vorig jaar door PSV opgepikt. De verdediger speelde dit seizoen 34 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij vier keer scoorde. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen