Volledig scherm
Denzel Dumfries © BSR Agency

Ook PSV-back Denzel Dumfries na zijn opmars gewild in het buitenland

Tal van basisspelers van PSV staan momenteel in de belangstelling van buitenlandse clubs, waaronder ook Denzel Dumfries. De rechtsback staat nog tot 2023 onder contract bij PSV, dat hem vorig jaar voor zo’n 5,5 miljoen euro overnam van sc Heerenveen.

Zaakwaarnemer Santi Kolk bevestigde gisteren dat hij meerdere telefoontjes van buitenlandse clubs heeft gekregen, maar wil niet op namen of geruchten ingaan. 

De rechtsback heeft bij PSV in korte tijd de stap naar het Nederlands elftal gemaakt en zijn snelle ontwikkeling vanaf de amateurs van Barendrecht (waar hij in 2014 vertrok) spreekt tot de verbeelding. Via Sparta kwam hij in 2017 bij Heerenveen terecht. Daar werd hij vorig jaar door PSV opgepikt. De verdediger speelde dit seizoen 34 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij vier keer scoorde. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV