Volledig scherm
PSV-fans in Kroatië, geïnterviewd door Fox Sports. © Rik Elfrink

Ook PSV-fans zonder enige reden aangevallen in Osijek

EINDHOVEN - Ze zijn er niet van ondersteboven en kwamen zonder al te veel kleerscheuren door de avond, maar schrokken toch even behoorlijk in Osijek. 

Theo Verouden (51) raakte donderdag met een groep supporters van PSV ongewild betrokken bij een handgemeen met Kroatische fans. Daarbij werd volgens de betrokken Nederlandse fans uitgedeeld door de Kroaten. Ook medewerkers van de media-afdeling van PSV kregen in de nacht van woensdag op donderdag te maken met geweld. 

,,We zijn met onze groep Boerwin al voor de 49e keer met PSV op reis", zegt Verhouden, woonachtig in Middelbeers. ,,Van tevoren waren we gewaarschuwd, maar hier rekent helemaal niemand op. We waren in de stad vlakbij een groot hotel en liepen een donker straatje in en werden van achteren aangevallen. Ik zag ineens dat een stel Kroaten bovenop mijn maten zaten. Bizar. Het geluk dat we waarschijnlijk hadden, is dat we kort daarvoor een Kroatische man hadden ontmoet die zich bij ons had aangesloten. Hij kreeg de aanvallers rustig en toen gingen ze weg."

De PSV-supporters gaan onder escorte naar het duel tussen Osijek en PSV van vanavond, net als alle andere Eindhovense sympathisanten. Een enkeling die onderweg naar het duel was, is omgedraaid, gaf supporterscoördinator André Coensen van PSV aan. 

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (43%)
  • Nee (9%)
  • Te vroeg om te zeggen (48%)
56 stemmen