Volledig scherm
Sjaak Swart vond dat PSV zaterdag weer niet over geluk te klagen had. © ANP

Ook Sjaak Swart is kritisch op arbiter Nijhuis: 'PSV mag niet over geluk klagen'

In zijn wekelijkse rubriek bij AjaxPrimeur was Ajax-coryfee Sjaak Swart net als PSV-aanvoerder Luuk de Jong niet te spreken over de prestatie van arbiter Bas Nijhuis tijdens Sparta-PSV. 

PSV won nipt met 1-2 en Swart vond dat de 1-1 afgekeurd had moeten worden. ,,Hij fluit zijn eigen wedstrijd", zo meldde Swart. ,,Voor de 1-1 moet hij fluiten voor een vrije bal.  Anders blijft Sparta voor staan met 1-0 en dan loopt het heel anders. Hij neemt beslissingen dat je soms denkt, waar slaat dat op. PSV mag over geluk niet klagen."

Swart was ook kritisch op het spel van Ajax, dat tegen FC Twente ver terugviel en een 2-1 overwinning over de streep trok. 

Na afloop van Sparta-PSV was ook Luuk de Jong al kritisch op arbiter Nijhuis, die in zijn ogen veel te veel liet doorspelen en niet voor overtredingen floot. 

 1. PSV in extase na zege in gevreesde Kuip
  Nabeschouwing

  PSV in extase na zege in gevreesde Kuip

  Als PSV in april of mei met de schaal op het Stadhuisplein staat, is zondagmiddag een heel cruciaal moment geweest. In plaats van het gevreesde puntenverlies bij Feyenoord, won PSV met 1-3. Dik verdiend, want PSV was vanaf de eerste seconde de baas op het vooraf zo gevreesde terrein. Minstens zo belangrijk nieuws kwam er uit Amsterdam, waar Ajax in eigen huis twee punten liet liggen. Door de remise tegen ADO Den Haag is de voorsprong van PSV weer zeven punten en ligt de ploeg nu echt op koers voor de 24ste landstitel.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
1569 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (62%)
 • Oneens (38%)
2200 stemmen