Volledig scherm
Ruud van Nistelrooij, de trainer van PSV onder 19. © ProShots

Ook talentenploeg van PSV vliegt uit Europa

Naast het eerste elftal van PSV staat ook een streep door de naam van PSV onder 19 in een Europees toernooi. PSV is uitgeschakeld in de UEFA Youth League.

De ploeg van Ruud van Nistelrooy slaagde er in Stadio Breda in Milaan niet in om een tastbaar resultaat mee te nemen tegen de leeftijdsgenoten van Internazionale en leden een dikke nederlaag. Na een saaie eerste helft zonder noemenswaardige kansen ging PSV na rust onderuit. Uit een vrije trap scoorde Andrea Adorante namens Internazionale de eerste treffer. Daarna maakten Maj Roric en Facundo Colidio er maar liefst 3-0 van.

Op een bar slecht veld kregen beide partijen in de eerste helft van het door scheidsrechter Rade Obrenovic ietwat warrig geleide duel geen grip op de wedstrijd. PSV schoot een paar keer op goal, maar de inzetten ontbeerden kracht. Zakaria Aboukhlal en Joël Piroe lieten de enige doelpogingen noteren en Inter creëerde hoegenaamd niets. Na rust kwam er iets meer leven in de brouwerij, maar bleef het aantal gevaarlijke momenten voor de doelen aanvankelijk spaarzaam. PSV raakte na ruim een uur de organisatie even kwijt en moest bij een vrije trap een tegengoal slikken. Daarna ging het hard en kon Inter keihard toeslaan nadat PSV de aanval zocht. Bij een 3-0 stand voor de Italianen was een schot van Mohammed Ihattaren nog het gevaarlijkste moment van PSV in de hele wedstrijd. Daarna kopte Nigel Thomas uit een voorzet nog net naast het doel. Ook Damian Timan had nog een kans.

Door de nederlaag is PSV na zes duels als laatste geëindigd in de poule met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Inter. Team-Van Nistelrooy pakte vijf punten en dat is niet voldoende om na de winter een vervolg af te dwingen.

Opstelling PSV: Van Dorp; Teze, Obispo, Daverveld, Vos; Timan, Piroe, Mendonca (76. Madueke); Ihattaren, Vertessen (46. Thomas), Aboukhlal. 

PSV