Volledig scherm
Elvio van Overbeek schudt voormalig technisch manager Marcel Brands van PSV de hand bij een contractondertekening in 2013. © PICS UNITED

Oud-Jong PSV’er Elvio van Overbeek duikt op in Noord-Ierland

Elvio van Overbeek (25) heeft een nieuwe club. De aanvaller, afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, heeft getekend bij het Noord-Ierse Glentoran FC.

De in Dongen geboren Van Overbeek gold als een grote belofte in Eindhoven, maar van een grote doorbraak kwam het nooit. De vleugelflitser speelde tot 2015 voor Jong PSV en kwam daarna achtereenvolgens uit voor Go Ahead Eagles, De Graafschap en Telstar. De Brabander doorliep tevens een aantal jeugdelftallen van Oranje.

In Noord-Ierland gaat hij spelen met rugnummer 12. Glentoran FC komt uit op het hoogste niveau in Noord-Ierland. De ploeg werd in eigen land maar liefst 23 keer kampioen. Afgelopen seizoen eindigde de selectie als zevende.

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen