Volledig scherm
Jefferson Farfán zette zijn land op 2-1 met een fraaie kopbal. © AFP

Oud-PSV’er Farfán belangrijk met doelpunt en assist op Copa América, Pereiro vrijdag in actie met Uruguay

videoOver een dikke vier maanden viert hij zijn 35ste verjaardag, maar Jefferson Farfán toonde vannacht in de Copa América aan dat de slijt er nog allerminst op zit. De aanvaller was met een fraaie kopbal belangrijk voor Peru, dat door de 3-1 overwinning op Bolivia op vier punten uit twee groepsduels komt.

Farfán nam de 2-1 voor zijn rekening. De beresterke aanvaller, die tussen 2004 en 2008 voor PSV speelde, maakte zijn 27ste interlanddoelpunt. Van die 27 maakte hij er twee op de Copa América. De eerste tegen Venezuela in 2004, de tweede vannacht tegen Bolivia. 

Pereiro

PSV’er Gastón Pereiro speelt in de nacht van donderdag op vrijdag het tweede groepsduel met Uruguay. De aanvallende middenvelder neemt het dan met zijn land op tegen Japan. Uruguay won het eerste groepsduel overtuigend met 4-0, Pereiro kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen.

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV