Volledig scherm
Jefferson Farfán zette zijn land op 2-1 met een fraaie kopbal. © AFP

Oud-PSV’er Farfán belangrijk met doelpunt en assist op Copa América, Pereiro vrijdag in actie met Uruguay

videoOver een dikke vier maanden viert hij zijn 35ste verjaardag, maar Jefferson Farfán toonde vannacht in de Copa América aan dat de slijt er nog allerminst op zit. De aanvaller was met een fraaie kopbal belangrijk voor Peru, dat door de 3-1 overwinning op Bolivia op vier punten uit twee groepsduels komt.

Farfán nam de 2-1 voor zijn rekening. De beresterke aanvaller, die tussen 2004 en 2008 voor PSV speelde, maakte zijn 27ste interlanddoelpunt. Van die 27 maakte hij er twee op de Copa América. De eerste tegen Venezuela in 2004, de tweede vannacht tegen Bolivia. 

Pereiro

PSV’er Gastón Pereiro speelt in de nacht van donderdag op vrijdag het tweede groepsduel met Uruguay. De aanvallende middenvelder neemt het dan met zijn land op tegen Japan. Uruguay won het eerste groepsduel overtuigend met 4-0, Pereiro kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen.

  1. Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Trainer Mark van Bommel was na Feyenoord-PSV teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons. Daarnaast maak ik me zorgen over Donyell (Malen, red.).”

PSV