Volledig scherm
Jefferson Farfán zette zijn land op 2-1 met een fraaie kopbal. © AFP

Oud-PSV’er Farfán belangrijk met doelpunt en assist op Copa América, Pereiro vrijdag in actie met Uruguay

videoOver een dikke vier maanden viert hij zijn 35ste verjaardag, maar Jefferson Farfán toonde vannacht in de Copa América aan dat de slijt er nog allerminst op zit. De aanvaller was met een fraaie kopbal belangrijk voor Peru, dat door de 3-1 overwinning op Bolivia op vier punten uit twee groepsduels komt.

Farfán nam de 2-1 voor zijn rekening. De beresterke aanvaller, die tussen 2004 en 2008 voor PSV speelde, maakte zijn 27ste interlanddoelpunt. Van die 27 maakte hij er twee op de Copa América. De eerste tegen Venezuela in 2004, de tweede vannacht tegen Bolivia. 

Pereiro

PSV’er Gastón Pereiro speelt in de nacht van donderdag op vrijdag het tweede groepsduel met Uruguay. De aanvallende middenvelder neemt het dan met zijn land op tegen Japan. Uruguay won het eerste groepsduel overtuigend met 4-0, Pereiro kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen.

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8656 stemmen