Volledig scherm
Stan Valckx is manager bij VVV, de ploeg die dit seizoen © pro shots

Oud PSV-manager Valckx: 'VVV heeft geen zeikerdjes in de ploeg'

Stan Valckx speelde tien jaar voor PSV en zat jaren achter een bureau in Eindhoven. ,,Mooie dingen voeren de boventoon", zegt de Limburger, die vanavond met het door Maurice Steijn getrainde VVV op bezoek komt.

Voor het eerst sinds zijn afscheid als technisch manager bij PSV is Valckx (54) vanavond in het Philips Stadion dus 'in functie' bij een tegenstander van PSV. ,,Een primeurtje inderdaad. Ik ben natuurlijk ontelbaar veel keren bij PSV geweest, maar dit voelt toch als iets bijzonders", zegt de huidige voetbalbaas van VVV-Venlo aan de vooravond van het bekerduel in Eindhoven.  

Overleven

Wie in de voetballerij functioneel wil overleven, moet over het vermogen beschikken om met respect en zonder rancune in de achteruitkijkspiegel te kijken. Valckx is daartoe prima in staat en koestert zijn sportieve erfenis in het Philips Stadion. ,,Ik ben er gevormd en zou wel gek zijn als alleen de laatste werkdagen de boventoon zouden voren. Totaal niet zelfs. Ik voel me hier hartstikke welkom en ben ook trots dat ik zo lang bij deze fantastische club mocht werken."

Voor de wind

Valckx stond in meerdere hoedanigheden vijftien jaar onder contract bij PSV en voelde seizoen op seizoen de druk van de titelstrijd. Nu is er met VVV het eerste overlevingsjaar in de hoogste afdeling. Het gaat de promovendus dit seizoen voor de wind: VVV sprokkelde meer bij elkaar dan vrijwel iedere voetbalkenner in augustus had gedacht. Vanavond gaat het daar even niet om en is het alles of niets. ,,De kracht van dit VVV is dit seizoen dat we lang in de wedstrijd blijven. Niet alleen via het collectief, maar ook omdat een aantal spelers individuele kwaliteiten heeft. We zijn in staat om na een 1-0 compact te blijven spelen en te wachten op dat ene kansje. Komt die niet, dan is het niet anders en richten we onszelf weer snel op. Het is een totaal andere wereld dan bij PSV, maar toch zijn er ook overeenkomsten. Ook bij ons proberen we niet te blijven hangen in teleurstellingen en we hebben geen zeikerdjes in de ploeg. Heel vaak is er in de slotfase nog iets op te rapen en dat heeft ons nogal wat punten opgeleverd, al zijn we er nog lang niet.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV