Volledig scherm
PREMIUM
PSV verloor zondag in Tilburg van Willem II. © BSR Agency

Oud-spelers en supporters over het ploeterende PSV

EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

Quote

Het is een kwestie van niet in paniek raken en zorgen dat je in ieder geval Europees voetbal veilig stelt.

Kees Ploegsma sr.

Jan Poortvliet, oud-speler van PSV:
,,Ik denk dat ze bij PSV erg blij zijn met de komende interlandperiode. Die haalt even de druk van de ketel en geeft spelers met blessures de kans om weer aan te sluiten. De enige manier om deze crisis te boven te komen is winnen, dus straks tegen Heerenveen moeten ze er staan. PSV heeft de pech dat het de afgelopen weken een aantal spelers moest missen tegen clubs waar ze het traditioneel al moeilijk tegen hebben. ,,AZ in topvorm en Utrecht bijvoorbeeld. Als je tussendoor een thuiswedstrijd hebt tegen een wat mindere tegenstander, kun je weer wat vertrouwen tanken. Het seizoen is nu verloren. Een achterstand van elf punten gaat PSV niet meer goedmaken. Ajax zal heus nog wel een keer verliezen maar niet vier keer. Wat mij betreft hoeft Van Bommel niet weg. Ik zou niet weten welke trainer het beter zou doen op dit moment.” 

  1. Van Bommel wil duel met Rosenborg winnen, maar houdt rekening met ‘pijntjes’

    Van Bommel wil duel met Rosenborg winnen, maar houdt rekening met ‘pijntjes’

    Trainer Mark van Bommel van PSV liet voor het duel met Rosenborg BK weten dat de wedstrijd om meerdere redenen belangrijk kan zijn voor zijn club. ,,We zijn allebei uitgeschakeld, dat is zo. Toch willen wij gewoon winnen.” Voor PSV is het geld (570.000 euro bij een zege), de landen- en clubranking van de UEFA en ook vertrouwen in aanloop naar het duel met Feyenoord van belang. Daarnaast wil de club de supporters in het stadion een goed duel voorschotelen.

PSV