Volledig scherm

Overgang Marco van Ginkel naar PSV op laatste moment rond (video)

EINDHOVEN - PSV heeft zich maandag bij het scheiden van de markt nog versterkt met Marco van Ginkel (23). De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Chelsea, dat hem de eerste maanden van dit seizoen al aan Stoke City verhuurde.

Bij Stoke stond Van Ginkel niet altijd in de basis. „Vandaar dat ik heb aangestuurd op een vertrek naar PSV. Ik ben blij dat Chelsea hierin is meegegaan met mij”, aldus Van Ginkel.

De middenvelder wordt bij PSV herenigd met Davy Pröpper, met wie hij bij Vitesse lang samenspeelde. De middenvelder verruilde in 2013 die Arnhemse club voor Chelsea. Bij de Engelse ploeg liep de international echter een zware knieblessure op, die hem maanden aan de kant hield. Van Ginkel kwam vorig seizoen uit voor AC Milan, maar door nieuw blessureleed werd dat avontuur geen succes.

Van Ginkel werd maandagavond gepresenteerd in het Philips Stadion.

27 minuten voor het verstrijken van de transferdeadline kon Marco van Ginkel zijn handtekening zetten onder het contract dat hem voor de rest van het seizoen bindt aan PSV. 'Ik had het ook niet zo spannend willen maken, maar we moesten wachten op een handtekening van Stoke City' zei technisch directeur Marcel Brands na afloop.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (12%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
639 stemmen