Volledig scherm
Donyell Malen keerder eigenhandig Jong PSV - Almere City FC om met twee goals: 3-2. © Thomas Bakker

Overzicht eerste halfjaar: Vooral veel aanvallend talent bij Jong PSV

Donyell Malen is de speler van Jong PSV met het beste rapportcijfer over de eerste seizoenshelft. 

Met een vijfde plek in de eerste divisie is Jong PSV opnieuw bezig aan een goed seizoen. Trainer Dennis Haar kende met zijn ploeg een wisselvallige periode, maar eindigde in december sterk. Zowel collectief als individueel was er groei te bespeuren, waarvoor Haar een ruime voldoende mag krijgen. Een overzicht van de prestaties en rapportcijfers van het ED. 

Volledig scherm
Het grote voorbeeld van Yanick van Osch is huidig PSV-goalie Jeroen Zoet. © Joep Leenen

Goalie: 

Yanick van Osch: 6

Degelijke keeper, die in de loop van het seizoen wel een paar ongelukkige momenten kende. Wisselt regelmatig af met Eloy Room, die bij PSV-1 op de bank zit, en draaide daardoor geen volledig halfjaar. Is met zijn 20 jaar een goalie die veel wetten van het betaald voetbal nog moet leren kennen. Ten opzichte van vorig seizoen is de progressie nog niet zo groot. Lijkt in de verdere toekomst in ieder geval een tussenstap nodig te hebben. 

Verdedigers:

Armando Obispo: 7
Bram van Vlerken: 6
Dirk Abels: 5,5
Jurich Carolina: 6
Kenneth Paal: 6,5

Volledig scherm
Armando Obispo, toe aan speelminuten in PSV 1. © Joep Leenen

Het talent: Armando Obispo 

Armando Obispo is een zeer getalenteerde en allround centrale verdediger, die op alle fronten zijn mannetje staat. Heeft het afgelopen halfjaar een grote stap voorwaarts gezet en bevestigde wat velen al dachten: Obispo is toe aan speelminuten in PSV 1. Een foutje in een duel met Fortuna Sittard, maar verder vrijwel altijd belangrijk, vlekkeloos en nuttig bij Jong PSV. PSV is blij dat Obispo (18), al tweederde deel van zijn leven PSV'er, zijn contract eind dit jaar verlengde en dus aan de club verbonden blijft.  

Middenvelders: 

Laros Duarte: 6  
Dante Rigo: 6,5
Pablo Rosario: 6,5
Marcel Ritzmaier: 5,5

Volledig scherm
Pablo Rosario kreeg bij PSV 1 al de nodige minuten, maar heeft nog geen basisplek kunnen afdwingen. © Joep Leenen

Het talent: Pablo Rosario 

Heeft bij Jong PSV afgelopen seizoen veel gespeeld en dook dit seizoen ook regelmatig bij PSV 1 op, als invaller. Rosario (20) is voor Cocu een bruikbare speler omdat hij tamelijk multifunctioneel is. Speelt meestal als middenvelder, maar kan ook centraal achterin uit de voeten. Een van de spelers waarvan in Eindoven veel wordt verwacht. 

Aanvallers: 


Sam Lammers: 6,5
Donyell Malen: 7,5
Albert Gudmundsson: 7
Mauro Júnior: 6,5
Nikolai Laursen: 6

Volledig scherm
Donyell Malen maakte voor Jong PSV acht goals in de laatste zes wedstrijden. © Erwin Spek

Het talent: Donyell Malen

De jonge aanvaller timmert aan de weg bij Jong PSV, met acht goals in de laatste zes duels. Kende een start zonder treffers, maar sinds Albert Gudmundsson hem een penalty gunde, is Malen (18) los. Lijkt een van de grotere aanvallende talenten van Nederland en is toe aan trainingen bij PSV-1, waar hij tot nu toe nog niet of nauwelijks is opgedoken.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV