Volledig scherm
Kenneth Paal en Steven Bergwijn vieren de titel van PSV in 2018. © BSR AGENCY / SOCCRATES

Paal akkoord met PEC Zwolle en definitief weg bij PSV

Het heeft even geduurd, maar Kenneth Paal is dan toch tot een akkoord gekomen met PEC Zwolle. Hij verhuist van PSV naar de Overijsselse hoofdstad en tekent een contract voor drie jaar. 

Paal (22) was dit seizoen al verhuurd aan PEC en knokte zich als linksback in de basis. Bij PSV was hij oorspronkelijk een middenvelder en sloot hij al vroeg aan bij trainingen in de A-selectie, maar op die positie kon hij niet doorstoten. Als linksback kreeg hij van voormalig PSV-trainer Phillip Cocu een kans, maar bij PSV kon hij geen basisplek vasthouden. Dat lukte wel bij PEC, dat hem dus nu definitief overneemt. 

PSV ontvangt 350.000 euro voor Paal, omdat PEC een optie tot koop licht. Hij had nog een contract tot 2020 in Eindhoven en dat is nu afgekocht. 

  1. PSV-toezichthouders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PS­V-toezicht­hou­ders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PSV maakte deze week bekend dat Hans van Breukelen (62) terugkeert in de raad van commissarissen van de club. Voorzitter Jan Albers van het toezichthoudende orgaan is blij dat hij de voormalig succesdoelman weer wist over te halen. ,,Hans is iemand die de club van binnen en buiten kent en een PSV’er in hart en nieren is. Hij heeft alles meegemaakt als sporter en ook in zijn rol als commissaris bij PSV tussen 2010 en 2016 veel meegemaakt.”

PSV