Volledig scherm
© Erwin Spek/Pro Shots

Pablo Rosario boekt progressie bij PSV en blijft nuchter

EINDHOVEN - Het gaat goed met Pablo Rosario bij PSV. De afgelopen zomer van Almere City FC overgekomen middenvelder bekroonde dat maandagavond bij Jong PSV met een fraaie goal tegen De Graafschap en werd daarmee matchwinner. De laatste weken trainde hij veel mee met de A-selectie van Phillip Cocu en zat hij een aantal keren op de bank.


Rosario wil graag zoveel mogelijk wedstrijden spelen, maar moet bij Jong PSV soms ook toekijken nu hij in beeld is gekomen voor PSV 1. "Nee, ik word daar niet anders van als persoon en voel daardoor ook geen extra druk om bij Jong PSV meer te laten zien. Wel hoop ik me als voetballer te ontwikkelen. Met de kansen die ik op trainingen bij het eerste elftal krijg, ben ik op dit moment al blij."
Bij PSV is iedereen goed te spreken over de ontwikkeling van de 19-jarige jeugdinternational. "Dat zijn mooie berichten, maar ik moet het zelf in wedstrijden waarmaken. Vanavond hadden we het lang moeilijk tegen De Graafschap en dan is het lekker dat zo'n bal er vlak voor tijd ingaat."
Het hele team rende zo'n beetje achter Rosario aan. Zelf maakte hij met zijn vingers een 'L'-vorm. "Dat was voor Laros Duarte, mijn ploeggenoot. Hij is lang geblesseerd en ik wilde hem even laten zien dat ik aan hem denk. Ik had wel tegen andere jongens verteld dat ik dat wilde doen bij een goal, maar niet tegen hem."
Rosario kreeg tot maandagavond geen uitnodiging voor het duel met Atlético Madrid van PSV 1. Davy Pröpper en Siem de Jong zijn weer fit en dus moet het talent weer in de wachtkamer plaatsnemen.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (39%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (49%)
1011 stemmen