Volledig scherm
Pablo Rosario of PSV during PSV - Fc Basel NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Pablo Rosario: ‘Uiteindelijk draai je het om, dat is het belangrijkst’

Pablo Rosario (22) beleefde een ‘aanvoerdersdebuut’ om niet snel te vergeten bij PSV. De middenvelder is de tweede aanvoerder van PSV en droeg de band tegen FC Basel omdat eerste captain Ibrahim Afellay afwezig was. ,,We hadden totale controle, toch geven we twee goals weg. Dat is een minpunt. Maar uiteindelijk draai je het om, dat is uiteindelijk het belangrijkst.”

Rosario noemt het ‘een grote eer’ dat hij de band mag dragen. Het zegt ook wel iets over zijn ontwikkeling, al wil hij zichzelf niet op de borst kloppen. ,,Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de staf en de spelers krijg, dat is fijn. Verder verandert er voor mij niks, mijn rol in het team zal niet veranderen. Het is meer iets voor de buitenwereld.”

De middenvelder vormde samen met Érick Gutierrez een koppel op het middenveld. Vanuit die rol zag hij hoe PSV uiteindelijk een 1-2 achterstand omboog in een 3-2 voorsprong. ,,Hoe het publiek dan achter ons blijft staan... Dat is prachtig. Ze bleven voor ons juichen. Voor ons als team is het mooi om te zien dat we dit eruit kunnen halen.”

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen