Kenneth Paal namens PEC in duel met David Neres van Ajax.
Volledig scherm
Kenneth Paal namens PEC in duel met David Neres van Ajax. © BSR Agency

PEC licht koopoptie op Kenneth Paal bij PSV

PEC Zwolle heeft de koopoptie op Kenneth Paal (21) gelicht. Dat betekent dat hij na dit seizoen normaal gesproken naar Zwolle verhuist. De optie moest voor 1 april worden uitgeoefend. 

Door Rik Elfrink

De Zwollenaren betalen ongeveer 350.000 euro voor Paal, die vanaf 2010 bij PSV onder contract stond. Voor aanvang van dit seizoen werd hij verhuurd aan PEC Zwolle, waar hij nu in de basis staat. Morgen keert hij terug in het Philips Stadion, waar Paal vorig seizoen het kampioenschap met PSV kon vieren. 

Overeenstemming

De linksback moet nog wel overeenstemming met PEC zien te bereiken over een nieuw contract. Daar kan nog wat tijd overheen gaan. Lukt dat onverhoopt niet, dan moet alsnog worden gekeken naar de situatie. PEC is ook nog niet helemaal zeker van handhaving in de eredivisie, al heeft de ploeg afgelopen weekeinde een flinke stap gezet. 

Voor PSV is het niet altijd eenvoudig om nog een transfersom te kunnen incasseren voor een zelf opgeleide speler die naar een andere Nederlandse club vertrekt. De club heeft ook een doorverkooppercentage bedongen. Op het moment dat PEC de speler met winst verkoopt, gaat daardoor een deel naar PSV.

PSV