Volledig scherm
Marcel Hover is materiaalman bij PSV. © Joep Leenen

Peper op de voeten helpt PSV'ers de winter door

videoOnder meer met een oud trucje komen de PSV'ers deze dagen de winter door. 

Masseur Eddy Pepels smeert de voeten van een aantal spelers voor trainingen en/of wedstrijden in met witte peper, dat de doorbloeding bevordert. "Dus blijven ze wat langer warm", vertelt materiaalman Marcel Hover in gesprek met het ED. 

Pepels past het al sinds jaar en dag toe in ijskoude periodes. Hover vertelt hoe de spelers op deze dagen trainen. ,,Dat begint met een thermo-onderbroek, daar gaat een lange broek overheen, van hetzelfde materiaal. Dan een 'gewone' stoffen sportbroek en tot slot een reguliere trainingsbroek. Voor het bovenlichaam is het precies hetzelfde; ook vier laagjes. Het trainingsjack is trouwens geïmpregneerd; daar komt geen regen en wind doorheen. En dan hebben we uiteraard nog de handschoenen en de wollen mutsen."

Hoe kleden de bankzitters zich aan? ,,Die hebben standaard handschoenen aan en de muts op, en de dikke winterjas aan; donsgevoerd. Daar hou je het wel in vol, al het het -10 graden. En we hebben sinds kort 'bank-zakken'; daar kun je zó instappen met je voetbalschoenen. Het is een soort slaapzak, met kunststof bak."

Is er voor keeper Jeroen Zoet bij wedstrijden nog iets extra's nodig? ,,Als het zo kou is als nu, zetten we in de rust voor Jeroen twee flessen met heet water klaar; kan ie even zijn handen aan warm maken, want die handschoenen zijn nat en dus verrekes koud." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.
  2. Steven Bergwijn heeft van 2018 zijn jaar gemaakt en is een vedette in de eredivisie geworden

    Steven Bergwijn heeft van 2018 zijn jaar gemaakt en is een vedette in de eredivisie geworden

    Steven Bergwijn kreeg tot het einde van 2017 regelmatig te horen dat hij veel dreiging had, maar dat het rendement te vaak uitbleef. Dit jaar heeft de aanvaller van PSV op alle fronten enorme progressie geboekt. Met 14 treffers en 13 assists in de eredivisie in 2018 onderstreept hij zijn dadendrang. In seizoen 2018-2019 is hij in zestien duels bij vijftien goals betrokken. Steven Bergwijn is een vedette in de eredivisie geworden.

PSV