Volledig scherm
Luiz Beto da Silva. © Joep Leenen/Pro Shots

Peruaan 'Beto' van PSV staat in de belangstelling van Gremio

EINDHOVEN - Peruaans international Luiz 'Beto' da Silva staat in de belangstelling van het Braziliaanse Gremio. De 20-jarige aanvaller debuteert zaterdagavond bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van PSV.

Gremio wil hem overnemen en heeft daartoe geïnformeerd bij de zaakwaarnemer van de Zuid-Amerikaan. Tussen de Brazilianen en PSV is nog geen contact geweest, geeft technisch manager Marcel Brands aan. PSV is wel op de hoogte van de interesse. Hoeveel hij precies moet kosten, kan PSV niet aangeven. Hij kwam vorig jaar transfervrij over van Sporting Cristal uit Lima (Peru). Eerder verschenen in de Peruaanse pers ook berichten dat die club hem terug wil, maar Brands herkende die meldingen vorige week niet.

Hoe PSV de toekomst van 'Beto' ziet, is nog niet helemaal duidelijk. Zowel Brands als trainer Phillip Cocu gaven de afgelopen weken aan hem te zien als een optie voor de opvolging van Luciano Narsingh, maar hij heeft nog niet volledig overtuigd. PSV is nog niet helemaal tevreden over de manier van spelen van Beto en vindt dat hij zich op een aantal punten moet verbeteren. Bij het beloftenteam was hij in de eerste seizoenshelft in elf optredens goed voor twee treffers.

PSV