Peter Uneken analyseert de training van Jong PSV. De trainer staat ook komend seizoen voor de groep.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Uneken analyseert de training van Jong PSV. De trainer staat ook komend seizoen voor de groep. © BSR Agency

Peter Uneken even trainer en politieagent bij Jong PSV: ‘Afstand houden is ineens hét item’

In het kielzog van PSV is ook het beloftenteam weer begonnen bij PSV. Peter Uneken staat komend jaar opnieuw voor de groep.

,,Je bent in het begin een beetje een politieagent”, zegt Peter Uneken over de rol van trainer in coronatijd. Hij begeleidt momenteel een selectie van 31 jonge kerels (opgesplitst in groepen), die allemaal dromen van een mooie carrière in het betaald voetbal en nu pas op de plaats moeten maken. ,,Het zijn soms vreemde trainingen, maar we krijgen het best aardig voor elkaar. In looplijnen mag je elkaar niet kruisen bijvoorbeeld en duelleren kan niet, om maar wat te noemen. Normaal hoef je daar allemaal geen rekening mee te houden. Nu is afstand houden ineens hét item.”

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV