Volledig scherm
Luuk de Jong scoorde in het duel met FC Twente en dat zorgde voor ontlading op de tribunes. © ANP Pro Shots

Phillip Cocu: Luuk de Jong is een voorbeeld voor anderen

Luuk de Jong stond zondagmiddag niet in de basis bij PSV voor het thuisduel met FC Twente. Na de afgelopen weken tot verrassing van velen, maar trainer Phillip Cocu koos voor een variant met Steven Bergwijn aan de zijkant en Jürgen Locadia in de spits. De Jong zat op de bank en kwam er na 67 minuten in. 

De trainer was zeer te spreken over de reactie van De Jong en niet alleen omdat hij als invaller scoorde. "Luuk gaat heel goed met deze situatie om. Natuurlijk is hij teleurgesteld dat hij niet begint, maar hij stelt zich altijd heel professioneel naar het team op. In dat opzicht is hij een voorbeeld voor anderen. Ook zeker voor een aantal jonge spelers, die er soms grote moeite mee hebben. Sommige spelers in onze selectie hebben al veel ervaring en spelen soms niet. Dat is moeilijk, maar ze laten zien hoe het moet. Bijvoorbeeld in de voorbereiding en tijdens de rust. Ze zijn enorm bij het team betrokken. Het was geen makkelijke keuze. Soms kiezen we ergens voor omdat we denken dat het de grootste kans op winst oplevert, maar dat wil niet altijd zeggen dat we over een individu niet tevreden zijn."

De Jong pikte een fraaie goal mee. Op de tribune werd dat gevierd, na meer dan 1.300 minuten 'droogstand' van Luuk de Jong. "Een stukje extra ontlading hoorde erbij", sprak Cocu. "Omdat je het hem gewoon gunt. En dat geldt ook voor de toeschouwers."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2438 stemmen