Volledig scherm
Phillip Cocu © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Phillip Cocu wordt de nieuwe coach van Derby County en tekent tot 2023

Phillip Cocu wordt de nieuwe trainer van Derby County. Hij neemt zijn voormalige PSV-assistent Chris van der Weerden en Twan Scheepers mee naar Engeland. Scheepers is momenteel assistent bij Jong PSV en heeft dinsdag zijn afscheid bij de club bekend gemaakt. 

Cocu stopte in juni 2018 als trainer bij PSV. Daarna volgde een avontuur als coach bij Fenerbahce, dat eindigde na een snelle breuk. Nu gaat hij naar een club die op het tweede niveau in Engeland actief is en plannen heeft om zo snel mogelijk naar de Premier League te promoveren. Samen met zijn staf tekent hij tot juli 2023. 

Met Van der Weerden werkte Cocu al samen bij PSV en Fenerbahce en dat hij meegaat, is geen verrassing. De band tussen de twee geldt als onverbrekelijk. Ook Scheepers wordt door Cocu al jaren op waarde geschat. Hij is bij de jeugdopleiding van PSV in de afgelopen jaren een belangrijke schakel geweest bij de ontwikkeling van talenten. 

Scheepers begeleidde bijvoorbeeld talenten die qua niveau nog tussen de A-selectie en Jong PSV in zaten en was de ‘rode draad’ bij Jong PSV, waar hij assistent-coach was. Dat was hij tijdens alle zes jaren waarin de ploeg betaald voetbal speelt. 

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en Apple Podcast, en mis geen enkel bulletin meer.  

PSV