Podcast #PSVpraat | ‘Toeterjan is Brabants voetbalerfgoed’

In aflevering vijf van de podcast #PSVpraat nemen PSV-watchers Rik Elfrink en Chris Ottens het op voor Toeterjan. ,,Jan is een vriend van PSV, van FC Eindhoven, van eigenlijk bijna alle Brabantse clubs. Jan, als je dit hoort, dan zet 'm op. Lekker blijven toeteren, komt allemaal goed.”

Fenomeen Toeterjan schopte het dinsdagavond tot trending topic op Twitter, nadat hij de hele bekerwedstrijd tussen FC Eindhoven en FC Utrecht (1-2) luid en duidelijk toeterend te horen was op betaalzender FOX Sports. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, maar van Toeterjan blijf je af, zo vinden de PSV-watchers. ,,Zonder Toeterjan gaat het niet eens door, denk ik”, knipoogt Ottens.

Toeterjan klaar voor het kampioenschap van PSV in 2015

Pereiro in de greep van Casal

Natuurlijk komt ook de transferperiode volop aan bod, zoals de situatie rondom Gastón Pereiro. Afgelopen zomer hield zijn zaakwaarnemer Paco Casal een transfer naar Spartak Moskou tegen, deze week ving Cincinnati FC bot. Wat is Casal voor iemand? Elfrink: ,,De strategie van Casal is gewoon dat Pereiro in de zomer transfervrij weggaat en het zou mij verbazen als die strategie nog verandert.”

Uithaal Van Marwijk

Ook de uithaal van oud-adviseur Bert van Marwijk aan het adres van de huidige PSV-leiding wordt besproken. ,,Ik zou het niet hebben gedaan als ik hem was. Dat is nu denk ik niet zo zinvol. Maar ja, hij is daar vrij in. Hij heeft natuurlijk het recht om te zeggen wat hij wil, maar dan moet je ook wel alle dingen benoemen, denk ik.”

Rodríguez of Ouwejan?

En wie moet de linksbackpositie van PSV gaan invullen? De mogelijke overgang van Ricardo Rodríguez (AC Milan) ligt al weken onder het vergrootglas en ook AZ-verdediger Thomas Ouwejan is een optie. ,,Rodríguez is wel een hele dure oplossing. Ouwejan wil wel naar PSV, daar hoef je niet bang voor te zijn.”

De nieuwe #PSVpraat is hierboven via de player te beluisteren, maar ook een gratis abonnement op de podcast is mogelijk. #PSVpraat is ook te beluisteren via onder andere Spotify.

Toeterjan in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven.
Volledig scherm
Toeterjan in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen
  1. Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederlandse uitshirt ooit werd
    PREMIUM

    Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederland­se uitshirt ooit werd

    Het uitshirt dat de PSV’ers van 2009 tot en met 2011 droegen, werd onlangs door een vakjury bij het Eredivisie Shirt Festival verkozen tot mooiste uittenue ooit in 64 jaar eredivisie. De bedenkers van toen blikken terug op de ontstaansgeschiedenis van een tenue waarvan in eerste instantie niet iedereen honderd procent overtuigd was. ,,We afficheerden ons ineens heel sterk met Brabant en wisten niet helemaal zeker of alle supporters buiten de provincie dat volledig geslaagd zouden vinden”, zegt PSV’s voormalig hoofd marketing en media Peter Kentie.

PSV