Volledig scherm
Kersthutjes op het Plaza Mayor in Madrid, waar enige maanden geleden het 'muntjesgooi-incident' plaatsvond.

Politie-inzet in Madrid normaal, PSV-Atlético geen risicowedstrijd

MADRID - Zo'n 360 politieagenten zijn dinsdag en woensdag actief om de supporters van Atlético Madrid en PSV in goede banen te leiden. Dat is niet meer dan bij andere wedstrijden in de Spaanse hoofdstad.

Een man in een Mickey Mouse kostuum rookt een sigaret in de hoek van Plaza Mayor. Een dikke man verkleed als Spider Man dringt zich op aan selfie-makende toeristen. Niemand op het plein in Madrid lijkt zich de incidenten in maart waarbij enkele PSV-supporters zich misdroegen nog te herinneren.

Kerstmarkt
De terrassen op het beroemde Spaanse plein die in maart het decor waren van beelden waarin supporters bedelaarsters vernederden, hebben plaatsgemaakt voor rode houten hutjes. Zaterdag en zondag is er een grote kerstmarkt op het plein en daar moet alles voor wijken. De roma bedelaars zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Fans
Spaanse media melden dat er 900 politieagenten op de been zijn om de supporters in de gaten te houden. Maar uit gesprekken tussen PSV en de Spaanse en Nederlandse politie blijkt dat het slechts gaat om 360, inclusief verkeersagenten. "De incidenten in maart zijn absoluut geen issue meer en de wedstrijd wordt ook niet gezien als risicowedstrijd", aldus een woordvoerder van PSV. Vanuit Nederland zijn zo'n 800 fans meegereisd, tegenover 4000 in maart.

Dat signaal wordt bevestigd door enkele Madrilenen en ook de Nederlandse politie beaamde dat al eerder. De sfeer is goed aan de vooravond van de Champions League wedstrijd. Niemand maakt zich zorgen en er heerst geen spanning vanwege de politie-inzet.

Volledig scherm

PSV