Thomas Schaling met de door hemzelf zo genoemde ‘Schaalfie’, na het kampioenschap van PSV in 2018.
Volledig scherm
Thomas Schaling met de door hemzelf zo genoemde ‘Schaalfie’, na het kampioenschap van PSV in 2018. © Twitter-afbeelding

Prachtige transfer voor PSV-scout Thomas Schaling naar de Verenigde Staten

PSV-scout Thomas Schaling vertrekt bij de Eindhovense club. Hij wordt directeur van de scoutingsafdeling van Charlotte MLS, een nieuw te vormen club in de hoogste afdeling van de Major League Soccer. Daarin spelen Canadese en Amerikaanse teams, die met zeer forse budgetten kunnen opereren maar wel een beperkt aantal spelers met zeer hoge salarissen (designated players) mogen opstellen. 

Schaling was in het vorige decennium onder meer belangrijk voor PSV bij het aantrekken van Andrés Guardado. Op het moment dat hij na het afketsen van een deal met Steven Defour vrijkwam, was Schaling wakker en PSV kon drie jaar profiteren van de aanwezigheid van de Mexicaan. 

Voor PSV is het vertrek van Schaling, die het zelf als voetballer niet tot de profs schopte, een groot verlies. Technisch manager John de Jong is voormalig hoofd scouting en uit een recent interview met Voetbal International bleek nog eens hoe belangrijk hij deze activiteiten vindt. PSV wil de afdeling eerder uitbreiden dan inkrimpen en dus lijkt het logisch dat er een vacature voor Schaling komt. Hij werkte sinds 2010 voor PSV en rolde mede dankzij PSV-directeur Toon Gerbrands bij AZ in het vak. 

PSV