Volledig scherm
Angeliño maakte zaterdagmiddag zijn debuut in de Premier League. © BSR Agency

Premier League-debuut voor Angeliño tijdens veegpartij van ‘City’ tegen Watford

Linksback Angeliño heeft zaterdagmiddag voor Manchester City zijn debuut gemaakt in de Premier League. De 22-jarige verdediger speelde vorig seizoen nog bij PSV en daarvoor bij NAC en heeft nu dan eindelijk ook speelminuten gemaakt bij het sterrenensemble van Pep Guardiola. 

 Angeliño kwam er na rust in bij ‘City’, dat Watford al in de eerste helft op een 5-0 achterstand had gezet. Die stand was al na achttien minuten bereikt, na een werkelijk waanzinnige start. Op het moment dat de Spanjaard in het veld stond, kwamen er nog drie treffers bij waardoor Watford bijna de grootste nederlaag in 24 jaar in de Premier League moest slikken. Zo erg als de 9-0 van Manchester United tegen Ipswich Town in maart 1995 werd het net niet. 

Grote man bij Manchester City was Bernardo Silva, met drie goals. Watford wilde in augustus Steven Bergwijn nog van PSV overnemen, maar er kwam geen overeenkomst tussen de speler en club en de clubs. 

  1. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
    PREMIUM

    PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

    PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.

PSV