Volledig scherm
ANP

PSV-aanval mag het nu tegen de geparkeerde Polo van Go Ahead Eagles proberen

EINDHOVEN - PSV ziet vanavond na het echec in de Champions League van dinsdag een ‘Volkswagen Polo’ in het vijandelijke strafschopgebied opdoemen.

Deze zin behoeft enige uitleg. Trainer Hans de Koning van Go Ahead Eagles vergeleek zijn eredivisieploeg vorige week met het automodel uit de Duitse stal. Daarnaast liet hij gisteren weten de nul te willen houden in Eindhoven. Go Ahead Eagles wil net als alle andere ploegen dus ‘de bus parkeren’ in het Philips Stadion, maar heeft volgens De Koning slechts een Polo in voorraad. Hoe pakt dat uit?

Hoewel voorgaande teksten anders doen vermoeden, is het voor PSV toch gewoon alle hens aan dek. De ploeg kan zich geen ketsers in eigen huis meer veroorloven en in de eredivisie zijn de verschillen niet groot genoeg om zonder twijfel van een zege tegen de nummer laatst uit te gaan. Phillip Cocu legde gisteren uit dat hij geen negatieve gedachten wil toelaten.

Extern wordt volop gespeculeerd over een gat met Ajax van negen punten bij de winterstop, maar het verhaal van Cocu kwam er eigenlijk op neer dat de mens (en dus ook voetballers) het meest lijdt door hetgeen hij vreest. „Gedachten kun je beïnvloeden”, vindt Cocu, die aan de ene kant de externe druk bij zijn groep wil weghouden en aan de andere kant hoopt op de steun van de fans van PSV.

Wordt het thuispubliek ongeduldig in de wedstrijd tegen de Deventernaren, dan kan dat de geplaagde ploeg te gehaast of onzeker maken. Cocu waarschuwde in ieder geval vooraf en weigerde al over de topper met Ajax (volgende week) te spreken. „Wij zijn niet in de positie om al over een wedstrijd heen te kijken.”

PSV