Volledig scherm
Konstantinos Mitroglou. © BSR Agency

PSV-aanvaller Mitroglou voelt zich geen cultheld: ‘Laten we het niet overdrijven’

videoHij werd door veel media na vijftien wervelende minuten voor PSV tegen Apollon Limassol al als nieuwe cultheld neergezet. Zelf voelde Konstantinos Mitroglou (31) zich na tien minuten nog verre van rijp voor een standbeeld bij het Philips Stadion. ,,Laten we het niet overdrijven”, sprak de spits tijdens zijn officiële presentatie op maandag. ,,Het ging goed, maar dat moeten we vooral zo houden.” 

De Duitse Griek krijgt bij PSV het rugnummer van Hirving Lozano: 11. Willy van der Kuijlen, clubicoon en ‘mister PSV’, reikte traditiegetrouw het shirt uit. Vorige week speelde Mitroglu in de heenwedstrijd om plaatsing voor de Europa League-groepsfase tegen de Cyprioten nog met rugnummer 57. Door zijn opvallende baard is hij een markante verschijning, maar mensen hoeven achter zijn keuze voor haargroei op zijn gezicht niks zoeken. ,,Ik vind het gewoon mooi, meer niet”, zo gaf hij aan. ,,Er zit verder geen diepere bedoeling achter.”

Dat mensen over zijn verschijning praten, lijkt Mitroglou weinig te deren. Hij heeft in zijn carrière laten zien wel een balletje te kunnen trappen en was bij bijvoorbeeld Olympiakos en Benfica een topspits. Hij raakt ook niet in de war van 50.000 toeschouwers in De Kuip of de Johan Cruijff Arena, om maar eens wat voorbeelden te noemen.  

PSV