PSV-supporters kwamen vorige week zelf ook met een initiatief, door zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.
Volledig scherm
PSV-supporters kwamen vorige week zelf ook met een initiatief, door zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. © Rob Engelaar

PSV-actie voor ouderen succesvol: 2.000 ansichtkaarten al onderweg

PSV probeert tijdens de corona-crisis in contact te blijven met de eigen supporters en biedt ze sinds een week via de eigen website ondersteuning aan, voor het geval ze nu thuis zijn komen te zitten. Spelers sturen bijvoorbeeld filmpjes in met oefeningen, die mensen kunnen helpen om fit te blijven. Ook wordt getracht enig vermaak te bieden. 

Blijf thuis, blijf betrokken en blijf fit is momenteel het motto van de club op psv.nl/westandtogether. Een van de mogelijkheden waarmee betrokkenheid kan worden getoond, is het sturen van een PSV-ansichtkaart. Inmiddels zijn er al zo'n tweeduizend kaarten aangevraagd. Ze gaan binnenkort naar de mensen die volgens de inzenders een beetje steun kunnen gebruiken. Dat kunnen bijvoorbeeld ouderen zijn, die nu geen bezoek kunnen ontvangen. PSV biedt hun kleinkinderen de mogelijkheid om ze een attentie te sturen met een bijbehorende individuele tekst. 

Vrijwilligers van de PSV Foundation bezorgen de kaarten. De actie is voor inzenders kosteloos. 

PSV