Volledig scherm
PSV speelde dit seizoen al thuis tegen VfL Wolfsburg en FC Basel. Een duel om 20.00 op zondagavond zou een primeur zijn in het Philips Stadion. © BSR Agency

PSV-ADO mogelijk op zondagavond om acht uur: ‘Zoveel mogelijk rust voor PSV’

De eerste thuiswedstrijd van PSV in het nieuwe eredivisieseizoen wordt mogelijk om 20.00 uur gespeeld. De club speelt op zondag 11 augustus in het Philips Stadion tegen ADO en de KNVB heeft de optie op tafel gelegd om het duel op die dag later in de avond te spelen. Dat zou een primeur in Eindhoven zijn. 

Competitieleider Jan Bluyssen van de KNVB bevestigt het voorgaande. Hij stelt dat de KNVB het belangrijk vindt dat Europees spelende ploegen zoveel mogelijk rust krijgen en een aantal extra uren kunnen daarbij belangrijk zijn. PSV speelt komende week een tweeluik in de derde voorronde van de Europa League, met of FK Haugesund uit Noorwegen of Sturm Graz uit Oostenrijk. PSV speelt donderdag eerst uit. 

Het is nog niet zeker of de wedstrijd van volgende week zondag daadwerkelijk in de avond wordt afgewerkt, omdat PSV en de lokale autoriteiten nog een akkoord moeten geven. Op de website van de afdeling kaartverkoop van PSV staat inmiddels wel dat 20.00 het aanvangstijdstip is. 

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8970 stemmen