Volledig scherm
PSV speelde dit seizoen al thuis tegen VfL Wolfsburg en FC Basel. Een duel om 20.00 op zondagavond zou een primeur zijn in het Philips Stadion. © BSR Agency

PSV-ADO mogelijk op zondagavond om acht uur: ‘Zoveel mogelijk rust voor PSV’

De eerste thuiswedstrijd van PSV in het nieuwe eredivisieseizoen wordt mogelijk om 20.00 uur gespeeld. De club speelt op zondag 11 augustus in het Philips Stadion tegen ADO en de KNVB heeft de optie op tafel gelegd om het duel op die dag later in de avond te spelen. Dat zou een primeur in Eindhoven zijn. 

Competitieleider Jan Bluyssen van de KNVB bevestigt het voorgaande. Hij stelt dat de KNVB het belangrijk vindt dat Europees spelende ploegen zoveel mogelijk rust krijgen en een aantal extra uren kunnen daarbij belangrijk zijn. PSV speelt komende week een tweeluik in de derde voorronde van de Europa League, met of FK Haugesund uit Noorwegen of Sturm Graz uit Oostenrijk. PSV speelt donderdag eerst uit. 

Het is nog niet zeker of de wedstrijd van volgende week zondag daadwerkelijk in de avond wordt afgewerkt, omdat PSV en de lokale autoriteiten nog een akkoord moeten geven. Op de website van de afdeling kaartverkoop van PSV staat inmiddels wel dat 20.00 het aanvangstijdstip is. 

PSV