Volledig scherm
PSV won het laatste duel voor de winterstop van AZ. © ANP Pro Shots

PSV al jaren uitstekend op dreef in de wintermaanden

In de kalendermaanden december, januari en februari valt doorgaans geen prijs te winnen, maar is het uiteraard wel mogelijk om in de competitie achterop te raken of uit te lopen op de concurrentie. Over de afgelopen jaren valt op dat PSV in de wintermaanden van alle ploegen in de eredivisie verreweg de best presterende formatie is. 

In de laatste vijftig duels in de wintermaanden liet PSV maar 19 punten liggen. Ajax liet in dezelfde periode 30 punten liggen en Feyenoord zelfs 62. PSV verloor in die serie met tien handen vol wedstrijden alleen uit bij Feyenoord (2x) en bij Ajax (1x). Daarnaast waren er 5 gelijke spelen en liefst 42 overwinningen. Ajax leed in dezelfde periode 4 nederlagen en speelde 9 keer gelijk. 

PSV heeft met name in januari momenteel een bijzonder goede serie staan en won de laatste dertien duels in die kalendermaand allemaal. Het laatste puntenverlies in januari werd al meer dan vijf jaar geleden geboekt. Ajax was op 19 januari 2014 in eigen huis te sterk voor PSV (1-0). 

Verliespunten top-3 in laatste 50 eredivisieduels in de wintermaanden: 

PSV - 19
Ajax - 30
Feyenoord - 62

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7466 stemmen