Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © BSR Agency

PSV alleen bij een zege op Sporting van niks of niemand afhankelijk

Het kan nog een hels karwei voor PSV worden om zich te plaatsen bij de laatste 32 voor Europa. Als LASK Linz bij Rosenborg wint, kan zelfs een salonremise PSV nog nekken.

Niet alleen in de eredivisie, maar ook in Europees verband heeft PSV zich aardig in de nesten gewerkt. Na het sterke begin in de Europa League-poule heeft PSV alleen bij winst tegen Sporting Portugal alles in eigen hand en overwintert de ploeg van Mark van Bommel normaal gesproken. Verlies in Lissabon kan direct fataal zijn, tenzij Rosenborg in Trondheim de helpende hand toesteekt. Dan nog blijft het tijdens de internationale campagne van dit seizoen waarschijnlijk een dubbeltje op zijn kant voor PSV. Een overzicht van de scenario’s.

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen