Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © BSR Agency

PSV alleen bij een zege op Sporting van niks of niemand afhankelijk

Het kan nog een hels karwei voor PSV worden om zich te plaatsen bij de laatste 32 voor Europa. Als LASK Linz bij Rosenborg wint, kan zelfs een salonremise PSV nog nekken.

Niet alleen in de eredivisie, maar ook in Europees verband heeft PSV zich aardig in de nesten gewerkt. Na het sterke begin in de Europa League-poule heeft PSV alleen bij winst tegen Sporting Portugal alles in eigen hand en overwintert de ploeg van Mark van Bommel normaal gesproken. Verlies in Lissabon kan direct fataal zijn, tenzij Rosenborg in Trondheim de helpende hand toesteekt. Dan nog blijft het tijdens de internationale campagne van dit seizoen waarschijnlijk een dubbeltje op zijn kant voor PSV. Een overzicht van de scenario’s.

  1. Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoende was

    Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoen­de was

    De Europese campagne van PSV in dit seizoen was onvoldoende, erkende trainer Mark van Bommel na het voor PSV teleurstellend verlopen duel met Rosenborg (1-1). ,,Ja, we zijn niet door”, gaf hij na afloop desgevraagd bevestigend aan. ,De wedstrijd vandaag hadden we graag gewonnen. Het is een stugge tegenstander, die weinig gecreëerd heeft. Dat gold ook voor ons. De laatste 20-25 minuten speelden we heel erg goed, op de helft van de tegenstander.”

PSV