Volledig scherm
Timmy Simons, Carlos Salcido en ‘Maza’ Rodriguez vieren de door PSV gewonnen Johan Cruijff Schaal in 2008. © Broer van den Boom

PSV-ambassadeur Salcido wordt vrijdag tijdens PSV-Excelsior benoemd: ‘Eervolle titel’

Carlos Salcido (38) wordt vrijdag tijdens PSV-Excelsior benoemd tot PSV-ambassadeur in Mexico. Samen met ‘Maza’ Rodriguez krijgt hij die titel, waarmee PSV de band met het land wil onderstrepen en verstevigen. 

De voormalig PSV-verdediger, nog altijd actief bij Chivas, liet deze week bij Univision Deportes weten het een enorme eer te vinden dat hij deze titel mag dragen. Salcido kreeg toestemming om naar Nederland te reizen om Eindhoven weer een aantal dagen te bezoeken. Hij speelde tussen 2006 en 2010 in het Philips Stadion. Rodriguez was er tussen 2008 en 2011. 

De wedstrijd begint om 20.45 uur. Er zijn ook speciale sfeeracties rondom het thema ‘Mexico’. 

 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. ‘Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  ‘Voor Inter is dit een superbe­lang­rij­ke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  Ook al staat er voor PSV niets meer op het spel, de Eindhovenaren zullen Internazionale morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de overwinning niet cadeau doen. ,,Ongeacht waar je speelt en tegen wie je speelt: je moet altijd motivatie uit jezelf halen. Als je dat blijft doen, maakt het niet uit of je voor ‘niks’ speelt of niet’', zei trainer Mark van Bommel maandag op de persconferentie in Milaan.

PSV