Volledig scherm
Toon Gerbrands © Pim Ras Fotografie

PSV annuleert terugvlucht vanuit Qatar vanwege geopolitieke spanning en kiest voor andere route

PSV heeft de terugvlucht van zondagmorgen na het huidige trainingskamp in Qatar geannuleerd. Dat geeft directeur Toon Gerbrands aan op de website van de club. Deze vlucht zou via vliegmaatschappij Qatar Airways verlopen en ook boven het luchtruim tussen Irak en Iran plaatsvinden. 

Gerbrands volgt het advies van internationale autoriteiten om niet boven (delen) van het Midden-Oosten te vliegen. ,,Met Qatar Airways hebben we geprobeerd een oplossing te vinden, maar dat bleek niet mogelijk”, stelt de directeur. ,,Daarop hebben we besloten om voor een alternatief te kiezen.” 

Gerbrands zegt geen risico’s te willen nemen en heeft gezien dat het onrustiger is geworden in de regio rondom Qatar. PSV verblijft tussen 4 en 12 januari in het land en kijkt nu dus naar een andere terugvlucht. 

  1. Faber in aanloop naar Vitesse-PSV: ‘Ik probeer iedereen aandacht te geven’

    Faber in aanloop naar Vitesse-PS­V: ‘Ik probeer iedereen aandacht te geven’

    Twee gewonnen wedstrijden op rij hebben de situatie voor PSV in de eredivisie iets minder precair gemaakt. In de strijd om Europees voetbal hebben de Eindhovenaren de zaak nog grotendeels in eigen hand. ,,De titel is denk ik een utopie, al zijn de wonderen de wereld niet uit”, zei trainer Ernest Faber in aanloop naar Vitesse-PSV van zondag. ,,Maar de strijd om de andere plekken ligt ook nog bij onszelf.”

PSV