Volledig scherm
PREMIUM
Tegen FC Utrecht valt er bijna altijd te juichen voor de PSV'ers. Vorig jaar wonnen de Eindhovenaren in eigen huis met 3-0. © Joep Leenen

PSV begint eredivisie met favoriete tegenstander: 22 overwinningen op rij

Met de papier best denkbare wedstrijd start PSV zaterdag aan de competitie. Al 22 keer op rij won de club in het Philips Stadion in een eredivisieduel van FC Utrecht en tegen geen enkele Nederlandse club staat, uit noch thuis, zo’n lange serie. Waar PSV tegen bijvoorbeeld FC Groningen en sc Heerenveen punten bij de vleet laat liggen, blijkt FC Utrecht opmerkelijk genoeg zelden een struikelblok. 

Trainer Mark van Bommel kan vermoedelijk putten uit een nagenoeg fitte selectie. Volgende week zit PSV nog een keer in het ritme van bijna het complete vorige seizoen, waarbij het meestentijds maar een keer per week in actie kwam. Daarna volgt de start van het Europese programma, waarbij tot de winterstop een midweeks duel bijna regel is. 

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV