Volledig scherm
Joël Piroe, de spits van Jong PSV, tijdens een duel op kunstgras bij het trainingscomplex van PSV. © BSR Agency

PSV begint komende week al met opruimen kunstgras op jeugdcomplex

PSV begint snel met het verwijderen van het kunstgrasveld op de hoofdaccommodatie op het eigen jeugdcomplex op De Herdgang. Aanstaande vrijdag spelen de dames van PSV, die nog in de race zijn voor het landskampioenschap, voor het laatst op dit veld. Jong PSV is al uitgespeeld op De Herdgang, omdat de laatste thuiswedstrijd (tegen Telstar, op vrijdag 3 mei) in het Philips Stadion wordt afgewerkt. 

Komende week gaat de club de plastic sprieten al opruimen. Dat betekent dat komend seizoen weer een ploeg in het betaald voetbal afscheid neemt van kunstgras, wat in de voetballerij wordt toegejuicht. 

Er komt voor komend seizoen een zogeheten hybride-veld te liggen, waar ook nog veldverwarming onder komt. PSV onder 19 speelt op De Herdgang nog wel een aantal duels, maar dat gebeurt op echt gras. De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft nog een minieme kans op de titel in de kampioenscompetitie voor A-junioren. 

Bij het jeugdcomplex zijn komend seizoen nog wel kunstgrasvelden, die bijvoorbeeld nodig kunnen zijn om de voorbereiding op duels op kunstgras goed af te kunnen werken. Daarnaast kan trainen op kunstgras bij winterse weersomstandigheden (sneeuw) soms uitkomst bieden. 

PSV