Volledig scherm
Noni Madueke (PSV, midden) in duel met spelers van KAS Eupen. © ANP Sport

PSV begint slecht aan 2020 en wordt ook verslagen door KAS Eupen

PSV heeft ook het tweede oefenduel tijdens het trainingskamp in Qatar verloren. Net als Club Brugge was ook het Belgische KAS Eupen met 2-1 te sterk. 

Voor rust kwam de ploeg van Ernest Faber op achterstand na een fout van Pablo Rosario. Tijdens balbezit van PSV zat hij ongelukkig tussen een matige pass en na de omschakeling van de Belgen vervulde hij opnieuw een slechte rol door onbedoeld de bal op te leggen op een speler van Eupen. Via Armindo Bruma kwam PSV daarna al vrij snel op 1-1. De Portugees rondde een voorzet van Olivier Boscagli af. 

Na rust wisselde PSV op keeper Robbin Ruiter (die er na een uur uitging) na de complete equipe en wist Eupen nog een keer te scoren. Daaraan ging slecht verdedigend werk van PSV vooraf, dat zich de komende periode achterin nog wil versterken. PSV kreeg nog wel kansen en raakte onder meer de paal. Onder anderen Richie Ledezma liet een grote mogelijkheid liggen.

Opstelling PSV voor rust: Ruiter; Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Boscagli; Rosario, Thomas, Hendrix; Ihattaren, Bruma Gakpo

Opstelling PSV na rust: Ruiter (60. Unnerstall); Daverveld, Teze, Viergever, De Haas; Gomes, Guti, Afellay; Doan, Madueke, Ledezma

PSV