Volledig scherm
Het uitshirt van PSV voor seizoen 2019-2020. © Het uitshirt van PSV voor seizoen 2019-2020

PSV begroet Brainport in opvallend uitshirt met oranje blokken

PollVele duizenden PSV-supporters kijken er elk jaar reikhalzend naar uit. De club lanceert vrijdagmorgen samen met kledingsponsor Umbro het nieuwe uittenue, waar supporters van PSV de nodige invloed op konden uitoefenen. Voor het eerst staat ‘Metropoolregio Brainport Eindhoven’ op de borst. 

Brabantse blokken in het oranje en een broek in dezelfde kleur geven PSV vanaf juli in uitwedstrijden een opvallend aanzien. ,,Het tenue is tot stand gekomen in samenwerking met PSV Klankbord”, zegt commercieel directeur Frans Janssen van PSV. ,,Daarin zitten supporters uit meerdere PSV-groeperingen. Zij hadden hun inbreng en daarmee kon Umbro aan de slag.” 

Opvallend detail is een stijlelement in de kraag, gebaseerd op het dak van de eerste houten tribune in het Philips Stadion uit 1918. ,,En daarboven Eendracht Maakt Macht”, klinkt Arne van Breugel (bij PSV verantwoordelijk voor merchandising) trots. Het thuistenue van de club wordt pas op 29 juni gepresenteerd. 
PSV en Umbro werken al vijf jaar samen. Het contract met de kledingleverancier loopt op 30 juni 2020 af en de komende maanden wordt bekeken of de samenwerking wordt verlengd. 

Poll

Ziet er goed uit, dat nieuwe uittenue van PSV

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
4531 stemmen
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV