Volledig scherm
Sam Lammers. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV-beloften na ruime zege bij laatste 16 in UEFA Youth League

EINDHOVEN - De A1 van PSV overwintert in de UEFA Youth League, een schaduwcompetitie voor beloftenteams van Champions League-ploegen. De ploeg van Geert Brusselers won na een wervelende eerste helft simpel van de leeftijdsgenoten van FK Rostov (6-0) en zit daarmee bij de laatste zestien van het toernooi in de UEFA-competitie.

PSV is groepswinnaar geworden in een op papier zware poule met Bayern München, Atlético Madrid en Rostov. Voor PSV scoorden Lennerd Daneels (2x), Cody Gakpo (2x), Sam Lammers en Leandro Fernandes. Vier goals had PSV al na 24 minuten gemaakt. PSV walste vanaf de aftrap over de Russen heen en stond na 32 seconden al met 1-0 voor, toen Fernandes de bal achter keeper Evgeni Goshev plaatste.

Daarna ging het hard, met een rake kopstoot van Lammers en nog twee goals van Daneels. Twintig minuten voor tijd vond Gakpo opnieuw het net achter Goshev, waarna hij dat kunstje nog een keer herhaalde. Daarmee evenaarde PSV A1 de eerdere score in Rusland (0-6). De ploeg van Brusselers heeft met de overwintering een belangrijk doel voor dit seizoen gerealiseerd. PSV wist dinsdagmiddag vooraf al dat het bij een overwinning geplaatst was, omdat de beloftenteams van Bayern München en Atlético Madrid elkaar in Duitsland in evenwicht hadden gehouden (1-1). Bayern vist in de groep achter het net en is net als Rostov uitgeschakeld in het toernooi. Atlético gaat naar een tussenronde, aangezien alleen de groepswinnaars in de poules al zeker zijn van een plek bij de laatste zestien in Europa.

PSV gaf de hele wedstrijd tegen de Russen bijna niks weg. Na de eerste 25 minuten was het duel gespeeld en had PSV de score nog wat sneller uit kunnen breiden. Na rust was de ploeg minder vaak gevaarlijk, maar wist Gakpo de Russische goalie alsnog te verschalken.

Opstelling PSV: Van de Meulenhof; Abels, Soulas, Obispo, Carolina (46. Bannani); Fernandes, Rigo, Verreth (76. Lonwijk); Piroe, Lammers (46. Gakpo), Daneels

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (38%)
  • Nee (12%)
  • Te vroeg om te zeggen (50%)
708 stemmen