Heurelho Gomes en Mart van den Heuvel.
Volledig scherm
Heurelho Gomes en Mart van den Heuvel. © PICS UNITED

PSV benoemt Mart van den Heuvel als clubambassadeur: ‘Al veertig jaar van grote waarde’

PSV benoemde Mart van den Heuvel zaterdag als ambassadeur van de club. Hij is de eerste niet-speler die die titel krijgt.

Afgelopen week maakten PSV en de teammanager bekend dat hij vanaf komend seizoen een stap terug doet en niet meer op de bank zit bij wedstrijden. Van den Heuvel blijft wel nog meerdere taken op het gebied van begeleiding van spelers en hun families vervullen en blijft beschikbaar voor de directie van PSV, bijvoorbeeld bij buitenlandse wedstrijden.

Verdiensten

Eerder kregen Willy van der Kuijlen, Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Luuk de Jong de eretitel ambassadeur van PSV. Van den Heuvel is de eerste ambassadeur die niet voor PSV als speler actief was. ,,En dat zegt alles over de verdiensten van Mart”, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands. ,,Je kunt bij ons deze eretitel krijgen als je PSV ergens ter wereld op de kaart hebt gezet of wanneer je een bepaalde periode van grote waarde bent geweest. Bij Mart duurt die periode van grote waarde inmiddels om en nabij de veertig jaar. Hij is clubman pur sang, een PSV’er die al jaren voornamelijk achter de schermen een belangrijke rol speelt. In goede en slechte tijden is Mart de rust zelve en dat is in de voetballerij een groot goed. We zijn er ontzettend blij mee dat hij ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beschikbaar blijft.”

PSV