De prijskaartjes van de PSV-bankzitters.
Volledig scherm
PREMIUM
De prijskaartjes van de PSV-bankzitters. © BSR Agency, anp

PSV betaalde veel meer voor de bank dan voor de basis, herkansing voor De Jong wordt cruciaal

De reservebank bij PSV is op dit moment - gemeten in transfersommen - vele malen duurder dan de basisploeg. Meer dan 55 miljoen euro aan geïnvesteerd kapitaal draagt nu niet vanaf de aftrap bij aan het resultaat van de club.

Ernest Faber was na afloop van PSV-Willem II klip en klaar. De huidige basis van de Eindhovense ploeg vormde wat hem betreft de combinatie van spelers die momenteel de meeste kans maakt om te winnen. De kans is best groot dat hij in de rest van het seizoen weinig meer aan het elftal gaat tornen. Anderen moeten zich op de training roeren om - behoudens schorsingen of blessures - in het team te komen.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV