Volledig scherm
Robbin Ruiter, geflankeerd door Willy van der Kuijlen (links) en John de Jong. © ED

PSV bevestigt komst doelman Robbin Ruiter (32), Jurjus op huurbasis naar De Graafschap

PSV heeft donderdag de komst van doelman Robbin Ruiter bevestigd. De 32-jarige tekent een tweejarig contract in Eindhoven. In de verbintenis is een optie voor een derde seizoen opgenomen. 

Ruiter kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor het Engelse Sunderland, waar hij deze zomer uit zijn contract liep. Daarvoor stond de sluitpost onder de lat bij FC Volendam en FC Utrecht. Met het aantrekken van Ruiter beschikt PSV achter Jeroen Zoet en Lars Unnerstall over een ervaren derde doelman.

Omdat Unnerstall nog niet volledig fit is in aanloop naar het cruciale tweeluik met FC Basel, was de komst van een extra doelman geen overbodige luxe voor coach Mark van Bommel. Ook promovendus Sparta wilde Ruiter graag inlijven, maar die gaf op zijn beurt de voorkeur aan een avontuur bij PSV.

Keepers

Hidde Jurjus keert op huurbasis terug bij zijn oude werkgever De Graafschap. De 25-jarige doelman, opgeleid in Doetinchem, werd vorig seizoen ook al gestald op de Vijverberg.

PSV heeft wel nog de beschikking over Luuk Koopmans, die vorig seizoen werd verhuurd aan MVV. De doelman uit Oss heeft echter nog geen eredivisie-ervaring, net als de jongelingen Mike van de Meulenhof, Youri Roulaux en Maxime Delanghe. Yanick van Osch zit net als Unnerstall nog in de lappenmand.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV