Volledig scherm
Robbin Ruiter, geflankeerd door Willy van der Kuijlen (links) en John de Jong. © ED

PSV bevestigt komst doelman Robbin Ruiter (32), Jurjus op huurbasis naar De Graafschap

PSV heeft donderdag de komst van doelman Robbin Ruiter bevestigd. De 32-jarige tekent een tweejarig contract in Eindhoven. In de verbintenis is een optie voor een derde seizoen opgenomen. 

Ruiter kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor het Engelse Sunderland, waar hij deze zomer uit zijn contract liep. Daarvoor stond de sluitpost onder de lat bij FC Volendam en FC Utrecht. Met het aantrekken van Ruiter beschikt PSV achter Jeroen Zoet en Lars Unnerstall over een ervaren derde doelman.

Omdat Unnerstall nog niet volledig fit is in aanloop naar het cruciale tweeluik met FC Basel, was de komst van een extra doelman geen overbodige luxe voor coach Mark van Bommel. Ook promovendus Sparta wilde Ruiter graag inlijven, maar die gaf op zijn beurt de voorkeur aan een avontuur bij PSV.

Keepers

Hidde Jurjus keert op huurbasis terug bij zijn oude werkgever De Graafschap. De 25-jarige doelman, opgeleid in Doetinchem, werd vorig seizoen ook al gestald op de Vijverberg.

PSV heeft wel nog de beschikking over Luuk Koopmans, die vorig seizoen werd verhuurd aan MVV. De doelman uit Oss heeft echter nog geen eredivisie-ervaring, net als de jongelingen Mike van de Meulenhof, Youri Roulaux en Maxime Delanghe. Yanick van Osch zit net als Unnerstall nog in de lappenmand.

  1. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

    Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

    De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9754 stemmen