Volledig scherm
Mohammed Ihattaren © BSR Agency

PSV bewaart de rust na snelle ontwikkeling van Ihattaren

De jonge Mohammed Ihattaren staat na zijn debuut ineens vol in de belangstelling. PSV geeft hem rustig de tijd om zich te ontwikkelen, via de eerder uitgestippelde route. Daarbij past zeker geen transfer.  

Het zijn bijzondere weken voor PSV'er Mohammed Ihattaren, die gisteren zeventien jaar werd. Met nu al drie optredens in de eredivisie op zijn curriculum vitae heeft hij de belangstelling van tal van clubs gewekt, voorzover zij niet al geïnteresseerd waren. Tot concrete acties richting PSV leidde dit overigens niet. 

PSV geeft hem rustig de tijd om zich te ontwikkelen, via het door de club uitgestippelde plan. Daarbij past de komende periode zeker geen transfer en pas op wat langere termijn zullen gesprekken over een nieuwe verbintenis worden gestart. Hij is al tot 30 juni 2021 aan PSV verbonden en Ihattaren mag vanwege FIFA-regels niet langer dan drie jaar bij PSV tekenen. Dat kan pas op het moment dat hij achttien wordt: 12 februari 2020 dus. 

Lange interviews

Sinds zijn achtste zit de middenvelder al bij PSV, waar hij nu een van de jonge parels in de eredivisie is, omdat trainer Mark van Bommel het lef heeft om jonge spelers op belangrijke momenten de kans te geven. ,,Ik denk dat als je goed genoeg bent, het niet uitmaakt hoe oud je bent”, zei Ihattaren er onlangs zelf over. PSV houdt hem nog een beetje uit de wind, als het gaat om lange interviews. Na wedstrijden spreekt het talent echter al honderduit. Het is bijna niet meer voor te stellen dat hij in het begin van dit decennium nog als schelm op een amateurveld in Houten rende. Een aantal oplettende regioscouts tipte PSV, nadat ze hem in de regio-Utrecht aan het werk zagen. De club sloeg in 2010 razendsnel toe. Veel PSV'ers die sindsdien met hem werkten, kijken nu trots hoe hij zich ontwikkelt. 

Gaat hij net zover reiken als bijvoorbeeld Ibrahim Afellay, waar hij velen aan doet denken? Komt hij verder dan spelers die eerder bij PSV doorbraken, als Zakaria Bakkali, Ismaïl Aissati en Zakaria Labyad? Veel wijst erop dat Ihattaren, die in staat is om bij grote wedstrijden en op toernooien te pieken, zijn hoofd goed bij zijn carrière weet te houden. Hij rondde het examen van de VMBO-opleiding op het Eindhovense Vakcollege vorig jaar succesvol af en volgt nu een nieuwe studie. Ihattaren neemt deel aan de opleiding Sport en Bewegen bij het Summa College.

Bij PSV heeft hij de proeven van bekwaamheid op het jeugdcomplex allang met succes voltooid. Nu moet hij na een mooi begin zien te bevestigen en daarmee de volgende stap zetten. Met Van Bommel heeft hij een trainer die zijn talent op waarde schat en gewoon weer het credo ‘goed genoeg is oud genoeg’ hanteert.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8454 stemmen