Volledig scherm
© Pro Shots

PSV bezweert penaltysyndroom, nu de keepers nog

EINDHOVEN - PSV heeft het eigen penaltysyndroom via Gastón Pereiro voorlopig bezworen, nu zijn de keepers bij de club aan de beurt.


Zo heeft Jeroen Zoet de langste 'negatieve serie' van alle eredivisiekeepers, gemeten over alle competities, bij het tegenhouden van strafschoppen. Van de afgelopen 19 pogingen, pakte hij er niet een. Een strafschop ging over en dat was in de wedstrijd van PSV bij CSKA Moskou, waar Seydou Doumbia over schoot. De achttien andere pogingen gingen er allemaal in. Opvallend genoeg is Tom Beugelsdijk de laatste speler die vanaf elf meter scoorde tegenover Zoet en de laatste speler die Zoet vanaf de stip van scoren afhield. Op 22 december 2013 stopte Zoet een penalty van de Hagenaar, in het Philips Stadion. Daarvoor was Zoet in dezelfde maand succesvol bij een poging van Steve de Ridder (FC Utrecht) en schoot Graziano Pellè op de paal.

Ook Remko Pasveer stopte geen van de drie strafschoppen die hij in PSV 1 moest verdedigen, waardoor de keepers van PSV nu uit 22 strafschoppen 21 goals zagen vallen. Eentje ging er als gezegd over. Zelf schoot PSV van de laatste 28 strafschoppen 15 exemplaren binnen. De series zijn gemeten inclusief de penaltyserie van PSV in Madrid, afgelopen maart tegen Atlético Madrid.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (12%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
531 stemmen