Patrick van Aanholt (rechts) in duel met Newcastle United-speler Javier Manquillo.
Volledig scherm
Patrick van Aanholt (rechts) in duel met Newcastle United-speler Javier Manquillo. © BSR Agency

PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt  (29). De linksback is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen. 

De verwachting is dat PSV qua salaris hoog in de boom moet gaan zitten voor de oud-jeugdspeler, maar daarop zal het waarschijnlijk niet afketsen. Op dit moment heeft Crystal Palace nog geen vervanger kunnen halen en daarom willen de Britten nog meer dan tien miljoen euro ontvangen. De zaakwaarnemer van Van Aanholt gaat vandaag met alle partijen om tafel en hoopt dan te horen of de huidige club van Van Aanholt wil meewerken. 

De Premier League-club hoopt meer uit de situatie te halen dan PSV heeft geboden en heeft dus nog geen ‘yes’ gezegd tegen PSV en Van Aanholt, die in Engeland nog een contract tot midden 2021 heeft. PSV hoopt dat er binnen 24 uur duidelijkheid komt en kan anders weer doorschakelen naar Rodríguez. 

Verleden bij PSV

Van Aanholt heeft tussen 2005 en 2007 al bij PSV gespeeld en komt uit de lichting met onder meer doelman Jeroen Zoet. Hij vertrok al op zijn zestiende naar Chelsea en bouwde een fraaie carrière op. Inmiddels is hij 10-voudig international. 

PSV