Jürgen Locadia en keeper Mathew Ryan van Brighton & Hove Albion.
Volledig scherm
Jürgen Locadia en keeper Mathew Ryan van Brighton & Hove Albion. © BSR Agency

PSV blij met handhaving Brighton & Hove Albion

PSV heeft afgelopen weekend tevreden kennis genomen van de uitslagen in de Britse Premier League. Nu zeker is dat Brighton & Hove Albion ook komend seizoen in de Premier League speelt, heeft de ploeg recht op bonussen in verband met de transfers van Jürgen Locadia en Davy Pröpper. 

De exacte bedragen zijn niet bekend, maar aangenomen mag worden dat het om meerdere tonnen gaat. Bij de verkoop van beide spelers zijn afspraken gemaakt over bonussen voor PSV op het moment dat Brighton zekerheid heeft over spelen in de Premier League. Op het moment dat de ploeg zou degraderen, hoeven die bonussen niet uit te worden gekeerd. 

Brighton kent een matig seizoen en staat zeventiende in de Premier League, maar dat is voldoende om ook komend seizoen in de hoogste Britse afdeling actief te zijn. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV